top of page

PÅ GÅNG I SOLLEFTEÅ

Sollefteå är inlandskommunen i södra Norrland som de senaste åren har bytt avveckling och utflyttning mot utveckling och framåtanda. Redan idag pekar kurvorna brant uppåt - bland annat tack vare ett målmedvetet arbete för att främja företagsklimatet och återetableringen av I 21 Västernorrlands Regemente - men den fulla potentialen ligger fortfarande i åren som kommer.

 

Uppbyggnaden av det nya regementet innebär exempelvis investeringar i miljardklassen och på sikt hundratals nya arbetstillfällen. I Hamre utanför Långsele har Uniper och sydafrikanska Sasol långt gångna planer på en industrietablering kopplad till hållbart flygbränsle i Hamre, även denna med potential att skapa hundratals direkta och indirekta jobb i området.

 

Andra stora branscher i Sollefteå kommun är bland annat skog, energi och på senaste tid besöksnäringen som fått ett rejält uppsving genom samarbetet kring destination Höga Kusten. Tillsammans med ett brett spann av små- och medelstora företag inom allt från handel och service till IT och tillverkningsindustri befinner sig Sollefteå kommun i en uppåtgående spiral av etableringar, ökad inflyttning och tillväxt. 

 

Med andra ord finns det stor efterfrågan på arbetskraft i området och gott om etableringsmöjligheter för företag som vill vara en del av den positiva utvecklingen i Sollefteå kommun!

dronesolldag2-2.jpg
bottom of page